O mýdlovém nadšenci

Na úvod vysvětlení, proč koláček. Je to jednoduché, vzala jsem si Koláčka. Byl by hřích nevyužít tak skvělé příjmení (a rodinný brand) a razítka s koláčkem ze svatby.

Myslím, že mě vždycky bavilo něco vymýšlet a vyrábět, ale nijak zvlášť jsem v tom nevynikala. Nejspíš bude háček v tom, že u ničeho nevydržím tak dlouho, abych se zdokonalila. Ale u mýdel je to jiné, nepustilo mě to (mýdla hezčí i ošklivější přibývají:D).

Vaření mýdel je úplně skvělá činnost, která se vyznačuje například tím, že výsledek je vidět hned do 24 hodin (nakrájíte a vidíte, jak jste dopadli); kusy mýdla se dají rozdávat a dělají lidem radost (a dávání drobných dárků mě hrozně baví); odpočine si u toho hlava (hádám, že to bude důležité hlavně v zaměstnání, kam se chystám); voní to!

Mýdla můžu dělat hlavně taky proto, že mi manžel často kupuje jen tak z lásky hydroxid, odměrku (s vyraženými mírami, ne natištěnými!) a sem tam nějaký olej. Je to miláček. A taky mě laskavě nechává vařit mýdla a on zatím vaří obědy.

Moje mýdla nejsou testována na zvířatech, jsou testována na manželovi.

Mějte pěkný den (třeba zrovna dneska) a kdyby vás voňavé kousky zajímaly, ozvěte se.

Ája Koláčková