Úno 202019
Ceylonská skořice

Poslední dobou mě začínají čím dál víc přitahovat přírodní mýdla. Ne že by ta, co jsem dělala doteď, nebyla přírodní. Ale ráda teď dělám i mýdla „úplně úplně“ přírodní. Čistě s esenciálními oleji, bylinkovými prášky, jíly, skvělými oleji a másly… Nejlepší na práci s čistě přírodními surovinami je to, že nikdy přesně nevím, jak mýdlo dopadne. Když použiji prášek z rozemleté kopřivy, mýdlo je nejprve krásně zelené, ale postupně vybledne. Mýdlo se skořicí je nejprve bílo-béžové, poté úplně krásně zhnědne. Parádní! Nepředvídatelné. Mýdlo si žije vlastním životem a já jsem pozorovatelem změn.

Dnešní mýdlo je s bio práškem z ceylonské skořice od Sonnentoru (tato skořice má úplně jiné aroma, než klasická skořice do štrůdlu, je jemnější a prostě jiná – skvělá). Přidala jsem i trochu klasické skořice pro peelingový efekt, protože ceylonská je velmi jemná.

Mýdlo celé nádherně zhnědlo. Pro dekoraci jsem využila trošku mýdlové hmoty, kterou jsem neobarvila skořicí a využila jsem techniku hanger-swirl k vytvoření dekoru. Na řezu je tak mýdlo o něco zajímavější, než pouhá hnědá kostka. Mýdlo voní velmi jemně skořicí.


Write a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *